Αρχική » Grid with Sidebar » Άλλο ένα επικοινωνιακό τερτίπι του κ. Φάμελλου η συνάντηση με την ΚΣΕ;

Άλλο ένα επικοινωνιακό τερτίπι του κ. Φάμελλου η συνάντηση με την ΚΣΕ;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Δεκαπέντε μήνες του πήρε του κ. Φάμελλου να συναντηθεί με την ΚΣΕ από τότε που ορίστηκε ως Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος. 
 
Δεκαπέντε μήνες στους οποίους πολλά είπε, αλλά επί της ουσίας τίποτα δεν έκανε για το κυνήγι.
 
Και εδέησε τώρα, προφανώς για λόγους που εξυπηρετούν τον ίδιο και όχι το κυνήγι και τους κυνηγούς, να μας καλέσει να συζητήσουμε.
 
Από την πρόσφατη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Κ.Σ.Ε., το μόνο που μπορεί να συγκρατήσει κανείς είναι το γεγονός πως , η Κ.Σ.Ε. βρίσκεται στον παλμό των γεγονότων και των εξελίξεων και  τα επτά ζητήματα που έθεσε, είναι όλα εξαιρετικής σημασίας.
 
Παρά τα σημαντικά προβλήματα και τις συνεχείς επιθέσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποί μας και το ίδιο το κυνήγι, οι εκπρόσωποι μας έθιξαν ζητήματα τα οποία προάγουν και προασπίζουν το κυνήγι και την κυνηγετική δεοντολογία. Αυτό δείχνει πως αν βρεθεί αρμόδιος Υπουργός που να ασχοληθεί έστω και ελάχιστα  με τη θήρα, έχουμε και τις προτάσεις και τις λύσεις.
 
Η Κ.Σ.Ε. , ως οφείλει, ως ο θεσμικός εκπρόσωπος των κυνηγών σε επίπεδο Υπουργείων, έβγαλε  μία ανακοίνωση  στην οποία αποτιμά θετικά τη συνάντηση με τον κ. Φαμελλο, ανεξάρτητα από το αν κρατά μικρό καλάθι ή όχι.
 
Δυστυχώς, το ίδιο βιάστηκαν να κάνουν και πολλά μέσα κυνηγετικής ενημέρωσης των οποίων τα αυτιά όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν χαϊδεύονται με περισσή ευκολία.
 
Εμείς εδώ, που παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις γύρω από το κυνήγι, εμμένουμε στην άποψη πως ο κ. Φάμελλος είναι πιο επικίνδυνος και από τον κ. Τσιρώνη για το κυνήγι, και εξαρτάται αποκλειστικά από το προσωπικό του πολιτικό όφελος, το αν θα προχωρήσει σε ενέργειες που εξασφαλίζουν την αειφόρο θήρα ή σε ενέργειες που θα ρίξουν για άλλη μια φορά το κυνήγι στα τάρταρα. Κοινώς, είναι προφανές πως δε γνωρίζει ούτε τα προβλήματα ούτε τις λύσεις γύρω από το κυνήγι όσο και από τη διαχείριση του περιβάλλοντος και πως οι κινήσεις του εξαρτώνται μονάχα από το τι τον συμφέρει πολιτικά και τι όχι.
 
Το νομοσχέδιο για τους φορείς Διαχείρισης (μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις σχετικές θέσεις του ihunt.gr), και συνολικά οι πρωτοβουλίες του κ. Φάμελλου δεν αφήνουν περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες. 
 
Το ότι για ακόμη μία φορά η συνάντηση με κυνηγούς δεν αναφέρεται ούτε στα ψιλά γράμματα σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μιας και ακόμη και οι λέξεις κυνήγι και κυνηγοί, φαίνεται πως είναι απαγορευμένες στο συγκεκριμένο  Υπουργείο, μάλλον επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας.
 
Στην περίπτωση που θεωρεί πως με μερικές επικοινωνιακού τύπου συναντήσεις χωρίς ίχνος ουσίας και πρωτοβουλίας, καθάρισε με τους κυνηγούς, ο υπουργός μας είναι το λιγότερο γελασμένος.
 
Το κυνήγι έχει συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία έχουν συγκεκριμένες λύσεις. Τα κυριότερα από αυτά τέθηκαν στο τραπέζι από την Κ.Σ.Ε. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως θα γίνει και οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς Υπουργείου προς τη σωστή κατεύθυνση.
 
Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί με την Κυβέρνηση και τον κ. Φάμελλο προσωπικά, θεωρούμε πως είναι οι δηλώσεις του ίδιου του κ. Φάμελλου σχετικά με τις χωματερές, όπως αυτές διατυπώνονται σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος: 
«Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος στον Κώστα Αρβανίτη και στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, τόνισε ότι τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα μας είναι της τάξης των 100 εκατ. Τα μισά από αυτά είναι για χωματερές, μιας και η Ελλάδα δυστυχώς ακόμα πληρώνει πρόστιμα γιατί έχει ανεξέλεγκτες χωματερές. Το κόστος για να κλείσουν όλες οι χωματερές της Ελλάδας είναι μικρότερο από τα πρόστιμα που πληρώνει. “Είναι λοιπόν απολύτως εύλογο να αναρωτηθεί κάποιος γιατί τόσα χρόνια δεν το κάναμε αυτό, να επενδύσουμε δηλαδή σε μια άλλη κατεύθυνση»
 
Ο κ. Φάμελλος, λες και δεν είναι μέλος της κυβέρνησης, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνά τρία χρόνια τη χώρα, πετά το μπαλάκι στους  προηγούμενους σαν ο ίδιος να είναι στην αντιπολίτευση, για ένα ζήτημα το οποίο έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της γελοιότητας και την πολιτικής υποκρισίας: τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Πληρώνουμε λέει 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε πρόστιμα για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, και για αυτό φταίνε οι προηγούμενοι. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε δήθεν σαν αλλαγή και έκλεισε τρία χρόνια στην Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για τις χωματερές και ο κ. Φάμελλος μας λέει πως «επενδύει στο περιβάλλον». 
 
Το μόνο πράγμα στο οποίο προφανώς επενδύει με βεβαιότητα ο κ. Φάμελλος, είναι η αφέλεια και η βλακεία που μας δέρνει εμάς τους πολίτες, που επιτρέπουμε να συμβαίνουν όλα αυτά τα φαιδρά ακόμη και τώρα που δεν έχουμε καλά καλά να φάμε.
 
Ε, εμείς αυτό θα είμαστε εδώ να το θυμίζουμε. 
 
Να το θυμίζουμε όχι στον κ. Φάμελλο, ο οποίος απλά παίζει το ρόλο του όπως οι προηγούμενοι, αλλά στους Έλληνες πολίτες και κυνηγούς, οι οποίοι μας εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους και αυτήν την εμπιστοσύνη δεν πρόκειται να την προδώσουμε. 
 
Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι λέει η σοφή Ελληνική παροιμία. 
 
Εμείς οι κυνηγοί θα το δώσουμε το  βόδι;
 
 
O Τρυποφράχτης

 

SVESTONOF

 

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ