Αρχική » Grid with Sidebar » Άγριοι κύκνοι νεκροί από την γρίπη των πτηνών στη λίμνη Τάκα

Άγριοι κύκνοι νεκροί από την γρίπη των πτηνών στη λίμνη Τάκα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Νέα κρούσματα γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν στην Αρκαδία. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας συνεχίζει τους ελέγχους, μετά το πρώτο κρούσμα στην πτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Μηλιάς.
Από τους ελέγχους έρχονται στο φως και νέα κρούσματα είτε σε άγρια αποδημητικά πουλιά είτε σε πτηνά οικόσιτα (πάπιες, κότες).
 
Τα νέα κρούσματα αφορούν σε άγριους κύκνους που εντοπίστηκαν νεκροί στη λίμνη Τάκα από τους υπαλλήλους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με βάρκα απομάκρυναν τους κύκνους από το νερό και τους έθαψαν.
 
Επίσης εντοπίστηκαν κρούσματα σε οικόσιτα πτηνά- πάπιες και κότες- στην Νεστάνη.
 
Και εδώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 τα πτηνά θάφτηκαν και λήφθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα.
 
Να σημειώσουμε πως όσο παρουσιάζονται κρούσματα του ιού της γρίπης, τόσο θα παραμένουν σε καραντίνα οι γειτονικές περιοχές, ενώ θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη προστασία των οικόσιτων πτηνών και να μην βγαίνουν έξω και φυσικά να μην πλησιάζουν υγροβιότοπους ή ποτάμια, λίμνες και γενικότερα νερά στα οποία μπορεί να έχουν πιει άγρια αποδημητικά πουλιά. Επίσης οι χώροι θα πρέπει να είναι σκεπασμένοι, ώστε να μην μπορούν να πλησιάσουν άγρια πουλιά.
 
www.drt915.gr 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ