Αρχική » Grid with Sidebar » Άγνωστοι “τάισαν” φόλες κυνηγόσκυλα

Άγνωστοι “τάισαν” φόλες κυνηγόσκυλα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι περιοχές της Υπεραγάθου και της Μακριάς Ράχης έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και δίνουν ασύλληπτες διαστάσεις στα φαινόμενα θανάτωσης σκύλων, από την ύπαρξη φαρμακισμένων δολωμάτων. Το γεγονός αυτό αφενός δείχνει πως τα περιστατικά δυστυχώς ολοένα και περισσότερο αυξάνονται. Αφετέρου οδήγησαν τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου αλλά και τους Θηροφύλακες στην επικήρυξη των φερόμενων δραστών με το ποσό των 2.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει αποδώσει καρπούς.
 
Το προηγούμενο διάστημα είχαν βρεθεί διάσπαρτα αρκετά δολώματα-φόλες στην ευρύτερη περιοχή της Λούχας, του Γυρίου, του “Αγίου Αντωνίου” στο Μαχαιράδο, “Καταλούπου” στον Κοιλιωμένο και του Αγαλά καθιστώντας ολοένα και περισσότερο θορυβημένη την οικογένεια των κυνηγών του νησιού μας.
 
Οι “φόλες”, τοποθετήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τη χρήση φαγητού στο οποίο ρίχνουν δραστικό φυτοφάρμακο που χρησιμοποιείται σε αγροτικές καλλιέργειες.
 
Ωστόσο, απαιτείται άμεση δράση, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολα ειδικά για τα λαγόσκυλα, τα οποία απομακρύνονται από τον ιδιοκτήτη τους κατά τη διάρκεια του κυνηγιού για εκατοντάδες μέτρα. Εάν περάσουν ακόμη και λίγα λεπτά, το σκυλί δεν μπορεί να σωθεί.
 
Το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο είναι πολύ δραστικό για αυτό η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων απαιτεί άμεση παρέμβαση από τον κυνηγό, όπως η χρήση αντίδοτων σε ενέσιμη μορφή ακόμη και χρήση λαδιού τα οποία θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους.
 
http://imerazante.gr/
 
Η Φωτογραφία είναι από το αρχείο
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ