Αρχική » Grid with Sidebar » Οι αδειες ανα ομοσπονδια απο 2009-2012

Οι αδειες ανα ομοσπονδια απο 2009-2012

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

Μήπως θα ήταν καλό αυτοί που ηγούνται των ομοσπονδιών και της συνομοσπονδίας να σκεφτούν λίγο καλύτερα το οικονομικό θέμα των κυνηγετικών αδειών; Δεν μπορεί σε μια τόσο μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας να υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια μείωση. Μείωση πρέπει να γίνει, έστω και μικρή, για ψυχολογικούς λόγους. Είναι γνωστό ότι η θηροφυλακή και τα φιλοθηραματικά έργα θα υποστούν τις συνέπειες μιας υποτιθέμενης μείωσης. 

Και αναρωτιέμαι.Κάθε χρόνο δίνονται ένα κάρο χρήματα για απελευθερώσεις. Έχουν λόγο ύπαρξης αυτές οι απελευθερώσεις; Έχουν φέρει αποτελέσματα; Γιατί εάν δεν έχουν φέρει αποτελέσματα πρέπει επιτέλους να μάθουμε για ποιόν λόγο γίνονται. Υπάρχουν τόσα και τόσα φιλοθηραματικά έργα που μπορούν να γίνουν με πολύ λογότερα χρήματα. Πάρτε για παράδειγμα την ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ.Τα περισσότερα φιλοθηραματικά έργα που γίνονται στην Μακεδονία και Θράκη αφορούν βελτιώσεις βιοτόπων, και σε περιπτώσεις όπως αυτής της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική μετακίνηση άγριων πτηνών.  

Όσο αφορά τη θηροφυλακή, ήδη έγινε μείωση 10% στον μισθό των θηροφυλάκων αλλά μείωση στην τιμής της άδειας θήρας όχι.

Υποτίθεται ότι τα διοικητικά συμβούλια της Συνομοσπονδίας, των Ομοσπονδιών και των Κυνηγετικών Συλλόγων αποτελούνται από έμπειρα και ικανά στελέχη που μπορούν να ξεπεράσουν τέτοια προβλήματα και να δώσουν λύση στα προβλήματα, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και τα μέλη τους, που δεν είναι άλλα από τους κυνηγούς.  Γιατί αν δεν έχουν ικανοποιημένους (στο μέτρο του δυνατού) τους κυνηγούς τότε θα τους μείνουν μόνο οι καρέκλες και οι κυνηγοί θα τρέχουν να βγάλουν μόνοι τους άδεια θήρας στο Δασαρχείο ή στον κάθε χαμένο μιας εκλογικής αναμέτρησης (σε επίπεδο κυνηγετικού συλλόγου ή κυνηγετικής ομοσπονδίας) που θα στήσει ένα δήθεν σύλλογο (σκοπευτικό, φιλοζωικό κλπ) και θα του υποσχεθεί φθηνότερη άδεια. Και φυσικά ο κερδισμένος θα είναι το ΔΣ αυτού του δήθεν συλλόγου που με το πρόσχημα της συντήρησης του συλλόγου, θα ζητήσουν μια μικρή συνδρομή την οποία πολύ πιθανόν να την βάλουν στην τσέπη. Και τελικά ο χαμένος όλης αυτής της υπόθεσης θα είναι το κυνήγι! Γιατί μην μου πείτε, ότι αυτοί οι σύλλογοι-μαιμούδες κάνουν έργο. Άσε που τα μέλη τους κυνηγάνε σε κυνηγότοπους προστατευμένους από τη θηροφυλακή την οποία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Ασκούν την κυνηγετική τους δραστηριότητα δηλαδή εις βάρος όλων των υπολοίπων.

Πρόσφατα, πήγα στη Γενική Συνέλευση μιας Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, όπου οι αντιπρόσωποι των κυνηγετικών συλλόγων εκλιπαρούσαν για μιά έστω μικρή μείωση στην τιμή της άδειας θήρας. Η απάντηση ήταν όχι!. Λοιπόν,  εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκαν αρκετοί λαθροθήρες (κυνηγοί δηλαδή που θα κυνηγάνε χωρίς να βγάλουν άδεια) και αρκετοί κυνηγοί άρχισαν να κρυφοκοιτάνε προς τους παρασυλλόγους (γνωρίζω για την απόφαση που τους καθιστά αναρμόδιους για να πάνε μαζικά τις άδειες στα δασαρχεία, όμως εδώ είναι Ελλάδα). Η δύναμη που μας έδιναν οι 230.000 κυνηγετικές άδειες χάθηκε αφού οι άδειες για τη χρονιά που μας πέρασε ήταν περίπου 185.000 και το μεγάλο ερώτημα είναι, πόσο μεγάλη θα είναι τη φετινή σεζόν η μείωση; Την ώρα που γράφω αυτές τις αράδες, ακούω στο ραδιόφωνο για τις απολύσεις που γίνονται και ο αριθμός τους μοιάζει εξωπραγματικός. Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να σκεφτούν το κυνήγι όταν δεν θα έχουν να ταίσουν την οικογένειά τους; Τι κάνουν οι οργανώσεις για αυτό; Τίποτα! Αναρωτιέμαι, δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες ειδικές τιμές σε αποδεδειγμένα άνεργους κυνηγούς; Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν  αλλά αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι, όχι μόνο δεν γίνεται κάτι, αλλά δεν υπάρχει και η διάθεση να γίνει.  Τα καμπανάκια χτυπάνε πολύ δυνατά πλέον! Αλλά μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό.

Ακολουθεί ένας πίνακας με τις άδειες θήρας που εκδόθηκαν ανά ομοσπονδία και ανά έτος., όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Γιώργου Τσαγκανέλια.

2009 1/1/2009 – 31/12/2009

Α’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 19.472
Β’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ 8.171
Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 41.375
Δ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 67.980
Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 20.445
Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 17.994
ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 55.071
ΣΥΝΟΛΟ:   230.508

2011 1/1/2011 – 31/12/2011

Α’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 17.102
Β’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ 7.082
Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 37.485
Δ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 56.444
Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 18.432
Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 16.272
ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 47.810
ΣΥΝΟΛΟ:   200.627

2012 1/1/2012 – 31/12/2012

Α’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 15.710
Β’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ 6.461
Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 34.736
Δ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 51.487
Ε’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 17.492
Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 15.049
ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 44.643
ΣΥΝΟΛΟ:   185.578

 

O iHunter


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ